VT ontwikkelt in samenwerking met haar klanten en partners vooruitstrevende én innovatieve toepassingen.

Innovatieve Dienstverlening

Naast het bouwen van schepen met de laatste technische hoogstandjes, ontwikkelt en bedenkt VT regelmatig in samenwerking met haar klanten en partners vooruitstrevende én innovatieve toepassingen. Zo wordt er ver vooruitgekeken naar de consequenties van autonome schepen; hoe wordt er dan afgemeerd, hoe wordt er geladen en gelost?

Ook de kortere termijn veranderingen met een hoge wereldwijde prioriteit, zoals emissiereducties en het gebruik van alternatieve brandstoffen voor onze voortstuwing worden geanalyseerd om met concrete oplossingen te kunnen komen.

Naast de high-tech appratuur op de schepen zelf, worden ook de informatie voorziening en orderafhandeling voortdurend geoptimaliseerd met behulp van onze ICT infrastructuur en automatisering.

Meer weten over de mogelijkheden en oplossingen die VT u kan bieden? Neem contact met ons op!

Docklock Automooring

Afmeren van schepen is statistisch één van de gevaarlijkste operaties voor het schip en haar bemanning. Voor het bunkeren is “ship-to-ship” afmeren de meest voorkomende situatie.

De risico’s rondom afmeren worden ondervangen door een goed getrainde crew en streng gemonitorde procedures, maar VT heeft zich ook bezig gehouden met het elimineren van het gebruik van trossen. Zonder trossen hoeft er fysiek geen bemanningslid meer aan te pas te komen om af te meren en neem je het grootste veiligheidsrisico weg. Het intelligent docklocking system (iDL) is een in samenwerking met Mampaey Offshore Industries ontwikkelde “automooring” technologie, waar doormiddel van hydraulische armen een magnetische of vacuümkoppeling met de scheepshuid wordt gemaakt. Dit is naast veiliger ook vele malen sneller.

Veiligheid
Zonder trossen hoeft er fysiek geen bemanningslid meer aan te pas te komen om af te meren en neem je het grootste veiligheidsrisico weg

Efficiency
Met een druk op de knop koppelt en ontkoppelt het system en wordt afmeren een kwestie van minuten

Duurzaamheid
Eerder vast betekent eerder de motor uit. Dat scheelt brandstof kosten en vermindert uitstoot van CO2

Mass flow meter system

Het gecertificeerde Coriolis Massflow meetsysteem is een goed ingevoerde innovatie op het gebied van lading transfer meting. Het is gebaseerd op de gelijktijdige meting van de massaflow, dichtheid, temperatuur en viscositeit om zo uiterst nauwkeurig aan te geven hoeveel lading er precies overgepompt is.

De MTS Vlaardingen was het eerste schip ter wereld met een gecertificeerd massflow systeem aan boord (2010). Sindsdien zijn er vele ontwikkelingen geweest en heeft VT het systeem geïntroduceerd op andere schepen. VT heeft hierin een samenwerking met de 2 leidende bedrijven op het gebied van Coriolis Massflow Systemen; Emerson Process Management en Endress+Hauser. Het Nederlands Meet Instituut (NMi) heeft de schepen onafhankelijk gecertificeerd en verzegeld om een accuraat, betrouwbaar systeem te kunnen garanderen op basis van de wereldwijde metrologie standaarden OIML-R117 en MID Europe. Daarmee wordt tegelijkertijd ook voldaan aan de Europese wetgeving voor eigendomsoverdracht (custody transfer).

Telemetrie

Telemetrie is het op afstand meten van bepaalde parameters (zoals bijvoorbeeld temperatuur, tank metingen, motor status), om die vervolgens via draadloze telecommunicatie te versturen naar een andere locatie.

De nieuwe generatie VT schepen heeft telemetrische punten, waardoor het mogelijk wordt het volledige schip online te controleren en zelfs te besturen in noodgevallen. De bemanning kan het schip volledig besturen en monitoren vanuit de stuurhut, wat de veiligheid ten goede komt.

Ten behoeve van trainingsdoeleinden en incidentenonderzoek kan het schip zelf een rapportage uitdraaien, dat ondersteund kan worden door camerabeelden, geluidsopnames en radarbeelden.

De systemen waar wij mee werken zijn:

  • Online Telemetry Diagnostics System
  • Voyage Data Recording (VDR)
  • Online CCTV Camera system
  • Power Management Systeem
  • Telemetry Incident Reporting

Veilig en duurzaam

VT Group heeft veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Onze interne veiligheidsprocedures en -systemen zijn geënt op onze “zero spills – no incidents” doelstellingen. Omdat wij daarbij geaccrediteerd en gecertificeerd zijn voor de hoogste kwaliteitssystemen kiezen de huidige oil majors, chemie conglomeraten en grootste scheepsrederijen consistent voor onze diensten.

Ook heeft de VT Group zichzelf ten doel gesteld voorop te lopen in de energietransitie voor de scheepvaart met een focus op de switch van fossiele brandstoffen naar biobrandstoffen, met de wens om zelf ook bij te dragen aan het verminderen van CO2 emissies.

Kwaliteit
Veiligheid
Duurzaamheid
Bel VT Group op: 010 487 6200