Ga naar hoofdinhoud

VT Group bouwt nieuw hoofdkantoor

VT Group bouwt nieuw hoofdkantoor: “Symbool voor wereldwijde groei”

VT Group (Verenigde Tankrederij) is maandag 1 mei gestart met de bouw van een nieuw hoofdkantoor, pal naast het huidige kantoor aan de Waalhaven in Rotterdam. Onder toeziend oog van eigenaar Niels Groenewold sloegen diens kinderen de eerste paal. Naar verwachting neemt VT in het eerste kwartaal van 2024 haar intrek in het nieuwe hoofdkantoor. Hoofdaannemer is Willy Naessens.

“De nieuwe vestiging op de vertrouwde plek, midden in de Rotterdamse haven, staat symbool voor de wereldwijde groei van VT Group”, licht Groenewold de stap toe. “Daarmee bouwen we aan onze mondiale uitstraling en brengen we deze in lijn met onze positie als nationale en internationale industrieleider.”

Modern, duurzaam en representatief voor globale rol

Het nieuwe kantoor verrijst op een 8.000 vierkante meters groot perceel, dat direct grenst aan de huidige locatie. Verspreid over vier verdiepingen bouwt VT een toekomstbestendig hoofdkwartier voor haar veertig Rotterdamse kantoormedewerkers. Van daaruit ondersteunen zij hun backoffice-collega’s in onder meer Panama, Spanje, Oman en Zweden. Voor de eigen schepen bouwt VT bovendien een aanlegplek met steiger.

In het ontwerp van de nieuwe hoofdvestiging is bijzondere aandacht uitgegaan naar verduurzaming. Zo is het gebouw energieneutraal – mede door het gebruik van zonnepanelen – en is het klimaatsysteem volledig in lijn met de nieuwste normen. Ook op het vlak van werkcomfort voldoet VT’s thuishaven straks aan de verwachtingen die bij een modern kantoor horen; medewerkers kunnen op de bovenste etage onder meer gebruikmaken van een sportruimte, ter bevordering van een gezonde levensstijl.

Na de verhuizing houdt VT Group het huidige hoofdkantoor in eigendom. Dit in 1987 in gebruik genomen kantoor wordt verbouwd en gemoderniseerd, alvorens het te huur wordt aangeboden.

Groenewold: “VT blijft dicht bij roots, ondanks schepen in alle wateren ter wereld”

Het besluit om op het naastgelegen perceel te bouwen, was snel genomen. “Hoewel onze schepen overal ter wereld varen, blijft VT wat dat betreft nauw verbonden aan de Rotterdamse haven”, stelt Niels Groenewold. Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente en bedrijven in het gebied hebben de afgelopen jaren bovendien samengewerkt om de bereikbaarheid, de verkeersdoorstroming en de openbare ruimte in de Waalhaven te verbeteren. “Het resultaat van al die inspanningen mag er zijn en is des te meer reden om op onze vertrouwde plek te blijven”, aldus Groenewold.

Over VT Group

VT Group is een Nederlandse tankvaartrederij, opgericht in 1932. VT, ook bekend als Verenigde Tankrederij, is gespecialiseerd in vlootmanagement, bunkering en transport van minerale oliën, chemische producten, (bio-)brandstoffen en smeerolie. De eigen vloot bestaat uit meer dan vijftig unieke schepen, waaronder de MTS Vorstenbosch, de grootste binnenvaarttanker ter wereld. VT is wereldwijd actief in de binnen- en zeevaart, met een focus op het ARA-gebied, alle Rijnoeverstaten, Zweden, Spanje, Panama en het Midden-Oosten. Tot de klantenkring behoren gerenommeerde partijen uit de olie- en gasindustrie en internationale, zeevarende bulk- en bulkcontainerliners.

Nieuw Hoofdkantoor

More about VT

Back To Top