Ga naar hoofdinhoud

Gespecialiseerd in maritiem transport,
bunkering en vlootbeheer

Wij zijn een internationale tankvaartrederij gespecialiseerd in het vervoeren en bunkeren van minerale oliën, chemische producten, (bio-)brandstoffen en smeerolie.

Naast transport van chemicaliën en brandstofvoorziening zijn wij ook gespecialiseerd in vlootbeheer voor scheepseigenaren.

Bunkeren

VT is van oudsher een van de grootste spelers in het bunkeren.

Al meer dan een eeuw voorzien wij grote zeeschepen van diverse brandstoffen en smeermiddelen. Sinds 2016 is de mogelijkheid om caustic soda (bedoeld voor scrubbers) te bunkeren aan ons aanbod toegevoegd. Inmiddels zijn we actief in het ARA-gebied (o.a. Vlissingen, Moerdijk en IJmuiden), maar ook in Panama, Spanje en Oman.

Al onze schepen zijn uitgerust met verwarmingsspiralen in combinatie met moderne radarsystemen voor het meten van de tankinhoud. Daarnaast wordt het bunkeren versneld en veiliger gemaakt door het gebruik van een hydraulische bunkergiek, waarmee snel en op afstand de bunkerslang naar de verdeelstukken kan worden bediend.

Zeven van onze minerale bunkerschepen zijn uitgerust met een NMI-gecertificeerd Mass Flow Meter-systeem.

De combinatie van gekwalificeerd personeel, geavanceerde meetsystemen, CCTV en moderne software zorgt voor transparantie en nauwkeurigheid voor onze klanten.

Vervoer

Voor meerdere partijen verzorgen wij het transport van zowel witte als zwarte minerale producten, biobrandstoffen en chemische producten.

Deze transporten verschillen per locatie en betreffen meestal het vervoeren van grondstoffen voor chemische fabrieken of het verplaatsen van producten naar opslag of raffinaderijen.

Vloot beheer

VT heeft jarenlange ervaring met vlootbeheer voor reders of andere derden.

Dankzij onze kennis van commercieel, technisch, crew en kwaliteitsmanagement voor maritieme operaties kunnen wij scheepseigenaren een breed scala aan diensten, consultancy en advies bieden:

Opzetten of verbeteren van kwaliteitssystemen
Organisatie van bevrachting
Begeleiden nieuwbouw
Werven, opleiden en uitzenden van personeel
Bewaken en uitvoeren van reparatie- en onderhoudsprogramma’s
Back To Top