Gespecialiseerd in maritiem transport, bunkeren en vlootmanagement.

Wij zijn actief in de binnentankvaart en gespecialiseerd in het vervoeren en bunkeren van minerale oliën, chemische producten, (bio-)brandstoffen en smeerolie. Naast transport en brandstof bevoorrading zijn we ook gespecialiseerd in vlootmanagement voor scheepseigenaren.

Onze diensten

Bunkering

VT is van oudsher één van de grootste spelers op het gebied van bunkering. Al meer dan een eeuw voorzien wij grote zeeschepen van diverse brandstoffen en smeermiddelen. Sinds 2016 is de mogelijkheid om natroloog (bestemd voor scrubbers) te bunkeren hieraan toegevoegd. Wij zijn inmiddels actief in zowel het ARA-gebied (inclusief Vlissingen, Moerdijk en IJmuiden), als in Panama, Spanje en Oman.

Al onze schepen zijn voorzien van spiralen voor verwarming gecombineerd met moderne radarsystemen voor het meten van de tankinhoud. Daarnaast wordt het bunkeren versneld en veiliger gemaakt door het gebruik van een hydraulische bunkergiek, die snel en op afstand bestuurbaar de bunkerslang bij de manifolds kan brengen.

Een zevental van onze minerale bunkerschepen zijn voorzien van een NMI gecertificeerd Mass Flow Meter systeem.

De combinatie van gekwalificeerd personeel, vooruitstrevende meetsystemen, CCTV en moderne software zorgt voor transparantie en nauwkeurigheid voor onze klanten.

Transport

Wij verzorgen voor meerdere partijen het transport van zowel blanke als zwarte minerale producten, biobrandstoffen en chemische producten.

Deze transporten variëren per locatie en behelzen meestal het vervoeren van grondstoffen voor chemische fabrieken of het verplaatsen van producten naar opslag of raffinaderijen. Wij opereren hier voor in geheel Nederland, België, alle Rijnoeverstaten en Zweden.

Vlootmanagement

VT heeft jarenlange ervaring met vlootmanagement voor scheepseigenaren of andere derde partijen. Wij kunnen scheepseigenaren een breed pakket aan dienstverlening, consultancy en advies bieden, door onze kennis van commercieel-, technisch-, crew- en kwaliteitsmanagement voor maritieme operaties:

  • Opzet of verbetering kwaliteitssystemen
  • Organisatie van bevrachting
  • Begeleiden nieuwbouw
  • Werven, trainen en inzetten van personeel
  • Monitoren en uitvoeren van reparatie- en onderhoudsprogramma’s

Veilig en duurzaam

VT Group heeft veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Onze interne veiligheidsprocedures en -systemen zijn geënt op onze “zero spills – no incidents” doelstellingen. Omdat wij daarbij geaccrediteerd en gecertificeerd zijn voor de hoogste kwaliteitssystemen kiezen de huidige oil majors, chemie conglomeraten en grootste scheepsrederijen consistent voor onze diensten.

Ook heeft de VT Group zichzelf ten doel gesteld voorop te lopen in de energietransitie voor de scheepvaart met een focus op de switch van fossiele brandstoffen naar biobrandstoffen, met de wens om zelf ook bij te dragen aan het verminderen van CO2 emissies.

Kwaliteit
Veiligheid
Duurzaamheid
Bel VT Group op: 010 487 6200